22 Ekim 2017 Pazar

İSTANBUL

İstanbul Boğaz Köprüsü

bogaz-koprusu
Ortaköy tarafı veya  yeniköy tarafından güzel bir akşam yemeğine manzara olarak kullanabilirsiniz 

Rumeli Hisarı

Rumeli-Hisarı
Rumeli Hisarı: Osmanlı döneminde, İstanbul Fethi sırasında Anadolu Hisarı’ndan halat çekmek için yapılmış olan etrafı kalelerle kaplı Rumeli Hisarı günümüzün vazgeçilmez mekanları arasında yer alır. Hem turistlerin hem İstanbul’da yaşayanların kesinlikle bir hafta sonu kahvaltısı için aynı zamanda da tarihi yapıyı görmek için gitmesi gereken mekanlardandır.

Çırağan Sarayı

Çırağın Sarayı
Çırağan Sarayı: Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Çırağan Sarayı bir dönem konumu itibariyle “Beşiktaş Sarayı” olarak da anılmaktaydı. Büyük bir ihtişama ve görkeme sahip olan saray, bugün düğün, balo, parti gibi organizasyonların düzenlendiği bir mekan halini almıştır. Böyle bir mimariyi görmek, geçmişten bir hava solumak isteyenlerin çeşitli organizasyonlar için uğrak yeri olmuş, bir çok yerli yabancı turisti ağırlamaktadır.

Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı
Kapalı Çarşı: Aradığınız bir çok şeyi bulabilir, yeni şeyler keşfedebilirsiniz. ama yine de siz kıymetli eşyalarınızı güvende tutun.

Anadolu Hisarı

Anadolu Hisari resimleri
Anadolu Hisarı: 14. yüzyılda Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış. Avrupa yakasındaki Rumeli Hisarı ve Anadolu Hisarı boğazın en dar yerinde bulunuyorlar. Eskiden küçük bir balıkçı köyü olan Anadolu Hisarı semti, şimdi renkli tarihi evleri ile dikkat çekiyor.

Süleymaniye Camii

Süleymaniye-Camii
Süleymaniye Camii: İstanbul’da aynı isimdeki semtte yer alan, Mimar Sinan tarafından yapılmış olan şehrin en büyük ve görkemli camii’sidir.

Fener Balat Cibali

Fener-Balat-Cibali
Fener Balat Cibali gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Cibali Kapı. İstanbul’un Fethi sırasında, Cebe Ali Bey önderliğindeki Osmanlı Yeniçerileri, İstanbul’a ilk defa buradaki sur kapısını kırarak girmişler.

Cihangir

Cihangir
Bir çok dizinin de çekildiği ve merak konusu olan yer işte burası. ziyaret etmeniz gereken yerlere arasında.    Emirgan Korusu
emirgan korosu
Emirgan Korusu: Ölmeden Önce görmeniz gereken çiçek tarlaları arasında listeye giren emirgan korusu, türkiyenin ve dünyanın her yerinden ziyaretçi çekmekte. bir nevi cennetten bir bahçe. ilgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Atatürk Arboretumu











Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu: İstanbul’un gezilecek yerlerinden en güzel yerlerinden diyebilirim. 2017 Mayıs ayında gittim ve bayıldım diyebilirim.

Kuzguncuk Evleri

Kuzguncuk Evleri
Kuzguncuk eski bir semt. İlk Musevi yerleşim yeri olarak bilinir ve Üsküdar-Beylerbeyi arasında kalır. Zamanla Rum’lar ve özellikle Ermeni’lerin bu bölgeye göç etmesi ile bölge 3 dinin buluştuğu yer haline gelmiş. Fakat şu an semtte yaşayan azınlık kesim yok denecek kadar azmış.

Laleli Taşhan

Taşhan
Laleli Taşhan: Televizyonlardan da aşina olduğunuz bu yer, bir çok film ve dizilerin çekildiği mekanlardan önde gelenleri. içerisinde bir çok cafe ve restorant mevcüttur.

Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi: Ayasofya müzesi ile Sultanahmet Camii arasında kalan Haseki Hürrem hamamı bir Mimar Sinan eseri. Hürrem Sultan Kanunu’nin Rus asıllı karısı. Bu nedenle Roxelena hamamı diye anılıyor. Bugün halı-kilim satıcılarının sergi alanı olarak kullanılıyor.

Yerebatan Sarnıcı

yerebatan-sarnici
Yerebatan Sarnıcı, Bizans döneminde bu çevrede geniş bir sahayı kaplayan, imparatorların ikamet ettiği büyük saray ve bölgedeki diğer sakinler için su deposu olarak kullanılmıştır. İstanbul’da bulunan en büyük sarnıç olmakla beraber, mimarisinde Doğu Roma izleri görülür. Gerçek adı Bazilika Sarnıcı’dır. Fakat, sütunların görünüşünden dolayı, halk arasında ”Yerebatan” ismini almıştır.

Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
İstanbul’un en güzel açık hava merkezlerinden biri olan Gülhane Parkı, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın has bahçelerinden biriydi. Şimdiyse güzel vakit geçirmek ve yürüyüş yapmak isteyen bir çok insan için ideal bir yeşil alan olma görevini sürdürüyor.

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı
1478 yılında İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Topkapı Sarayı konumu, ihtişamı ve mimarisiyle büyüleyici bir yapı. Osmanlı Döneminde bir çok padişaha ev sahipliği yapan saray, günümüzde milyonlarca turistin uğrak noktası.

Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı
Çırağan Sarayı: Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Çırağan Sarayı, İstanbul’da görülmesi gereken en önemli yapılardan biridir. Saray günümüzde ise bir çok büyük organizasyonun düzenlendiği büyük ve lüks  bir otel olarak kullanılıyor.

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı
Osmanlı Kaptan-ı Derya’sının gemilerinin demirlendiği bir alan olarak kullanılan Dolmabahçe Sarayı ardından cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün İstanbul ziyaretlerinde yaşadığı evi olması ve 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini burada yumması nedeniyle de binlerce insanın akın ettiği büyük bir yapı.

Süleymaniye Hamamı

Süleymaniye Hamamı
Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan’a yaptırılan Süleymaniye Hamamı, bugün binlerce turistin görmek için uğradığı özel bir yapı.

Cağaloğlu Hamamı

Cağaloğlu Hamamı
Osmanlı mimarisi ile barok üslubun harmanlandığı bir mimariye sahip olan hamam, Çemberlitaş Hamamı gibi çifte hamam olarak tasarlanmıştır. Yerebatan yakınındaki hamam, I. Mahmut döneminde yaptırılmıştır.(1740/1741). Barok üsluptaki yapının soğukluk ve sıcaklık bölümlerinin düzenlenişinde, klasik osmanlı mimarlığından farklı özellikler görülür.

Adalar – Büyükada

Adalar - Büyük Ada
Büyükada, Heybeliada, Burgazada gibi bildiğimiz takım adalar eski dönemlerde Prens Adaları olarak da bilinmekteydi. Bunun nedeni ise Bizans İmparatorluğu döneminde taç giymiş bir çok saray mensubu İstanbul’a uzak olduğu için bu adalara sürgün edilmiş, ve buralarda yaşamak durumunda kalmıştır. Günümüzde ise nostaljik havası, hala kullanılan faytonları ve trafiğin olmaması nedeniyle hafta sonu kaçamaklarının ilk adresleri haline gelmiştir. Adalar, piknik yapmak, bisiklete binmek, nostaljiyi tatmak isteyen yerli yabancı bir çok turistin gözdesi haline gelmiştir.

Yedikule Hisarı

Yedikule-Hisari
İstanbul’un en eski açık hava müzelerinden biri olan Yedikule Zindanları diğer bir deyişle Yedikule Hisarı günümüzde kültürel etkinliklerin, konserlerin ve çeşitli organizasyonların düzenlendiği tarihi bir mekan halini almıştır. Böyle bir mimarinin içerisinde düzenlenmiş organizasyona katılmak yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir

Hidiv Kasrı

Hidiv Kasri
Her biri künyeli ve soy kütüğüne sahip ağaçlarla kaplı geniş bir koruluğun ortasındaki Hıdiv Kasrı tam anlamıyla bir saray yavrusu. Ünü Avrupa’ya kadar giden harika bir boğaz manzarasınada sahip.1000 m² alan üzerine yaptırılan Boğaz tepelerinden iki kıtayı birleştiren binanın kuleside İstanbul’un zamanında buharla çalışan ilk asansörlerinden birine sahip. Restarasyonu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir masraftan kaçınılmayan kasırın tüm salonlarında Restoran t hizmeti verilebilmektedi

Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi: Büyük Çamlıca Tepesi İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar ilçesi sınırlarında yer alır. Büyük Çamlıca Tepesi denizden 268 m yüksekliktedir ve Nurbaba Tekkesi ve TV verici kuleleri burada yer alır. Meşhur Çamlıca Gazoz da buraya ait diye biliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder